CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


domingo, 2 de enero de 2011

Tirant lo Blanc

Per tots els regnes de cristians se sap que el sereníssim rei d'Anglaterra ha manat celebrar una cort general a la ciutat de Londres i s'ha casat amb la filla del rei de França, que és la més bella donzella que hi ha en tota la cristiandat i té moltes qualitats que les altres no tenen; d'entre les quals en puc dir una: estant jo a la cort de França el passat dia de Sant Miquel, a la ciutat de París, perquè aquell dia s'havia celebrat el matrimoni, el rei feia una gran festa, i el Rei i la Infanta menjaven tots tres en una taula, i veritablement us puc dir, senyor, que, quan la Infanta bevia vi vermell, que se li veia passar el vi pel coll, de tan blanc com el té, i tots els que hi érem n'estàvem admirats.






-Comentari:

Aquest és un fragment del capítol 29, en el qual Tirant es troba per primer cop a l'ermità i li explica qui és i perquè es allà.
Al final d'aquest fragment podem veure la descripció hiperbòlica que fa Tirant de l'extremada blancor del coll de la infanta. Com diu Tirant, ell i els seus companys estaven admirats de aquesta blancor, i aquest tret era molt peculiar en l'época, ja que com més blanca era la dama més bonica era, cosa que avui dia no ho diriem.
I és un tret molt peculiar; que a una dona se li vegin les venes, o el rubor, o com diu aquí, quan veu ví vermell, es una qualitat que en l'época sobretot tenien les persones de la noblesa, en aquest cas la filla del rei de França.


                                                                                                             Mireia Sáez

No hay comentarios:

Publicar un comentario