CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


miércoles, 5 de enero de 2011

Tirant lo Blanc

I vaig veure en somni com Estefania obrí la porta de la cambra molt silenciosament, perquè no fes soroll, i com trobar el meu senyor Tirant i el conestable, que ja s’estaven esperant. I anaven en gipons, amb capes i espases, i calçaven peücs de llana perquè no fessin soroll en passejar. Quan ells entraren, ella apagà el llum i es posà la primera, amb el conestable de la mà; després venia el virtuós. I ella, que en aquella situació semblava un mosso de cec, els portà a la vostra cambra. I la vostra altesa estava ben perfumada i algaliada, i no mal endreçada, vestida i no despullada. Tirant us tenia en els seus braços i us portava per la cambra besant-vos molt sovint. I vostra altesa que li deia: << Deixa’m, Tirant, deixa’m >> i ell us posava sobre el llit de repòs.
(Tirant lo Blanc, capítol 163, pàg 218)


Comentari

Aquest fragment de Tirant es troba quan Plaerdemavida explica a Carmesina el que va veure, però per no fer-ho de forma explicita utilitza un somni per tal de no se descoberta.
Plaerdemavida diu que va veure com Estefania, que es trobava a la mateixa habitació que Carmesina obria la porta perquè poguessin passar els seus respectius enamorats, Tirant i Diafebus, que havien vingut d’amagat. Tirant va ha buscar a Carmesina que està tota perfumada i ben vestida. L’agafa i la comença a besa mentre la porta cap al llit, però Carmesina no ho vol, per tal de mantenir la seva castedat i al mateix temps l’honor.


Mireia Casado 1 Bat C

No hay comentarios:

Publicar un comentario