CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


martes, 11 de enero de 2011

Tirant Lo Blanc - Felip i els dos llits

Senyora, el galan que la vostra senyoria m'ha fet veure porta escrit al front que és un home molt ignorant i avar. I us farà patir moltes angoixes. Serà home animós i valentíssim de coratge, i molt venturós en les armes, i morirà rei.
L'ànima de la infanta es posà a cavil·lar profundament i digué:
- Sempre he sentit dir que del mal que hom té por, d'aquell mal hom mor. I més m'estimaria ésser monja o muller de sabater que tenir-lo per marit, encara que fos rei de França.

Comentari:
En aquest fragment la donzella li comenta a la infanta com veu ella al flamant cavaller. Per una part li diu que és un cas perdut però amb una contradicció, de fins arribar a veure'l rei.
Al que la infanta li contesta: que li dóna exactament igual lo que pot arribar a ser en un futur, perquè en el seu criteri "qui neix així, mor així". I ella és una persona bastant realista que té uns valors més primordials, i dóna a entendre que ella està veient el present i no té un interès pel futur.

Carla Romero Felipe

No hay comentarios:

Publicar un comentario