CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


jueves, 5 de mayo de 2011

Laura a la ciutats dels sants.

"Seu a l'altra banda de la nau, a l'ombra d'una columna per no ser vista. De bon grat pregaria de cara a l'altar major, però està massa inquieta com a vora un perill; les idees se li evaporen, s'encavalquen les unes a les altres. La mort! ¿Per què la mort no se l'emportarà d'una vegada, ja que no serveix per a viure entre la gent? ¿Què ho farà, que ella sigui pitjor que els altres que es diuen bons ells amb ells i tenen raó, i no s'han d'amagar de ningú, aquells altres que, en el fons, ella menysprea amb tot el seu orgull? Com alliberar-se'n?" (Pàg. 182 d'edicions 62 i "la Caixa")


Comentari:
En aquest fragment de cap al final de la obra, la Laura ja està esgotada que la critiquin, la menyspreïn, la deixin de banda i no l'incloguin en aquell poble que havia de ser "casa seva". Ha marxat cap a l'església, i allà creu que està sola, però de cop apareixerà en Pere i li confessarà el seu amor. Mentrestant odia aquella gent, i desitja la seva mort, ja que no és feliç vivint així. No sap com lluitar contra Comarquinal (el seu marit, la Teresa i totes les xafarderies). No entén què la fa tant mala persona, què la fa pitjor, què fa que tota aquella gent la critiqui. Està desesperada.

Montserrat Pellicer Condeminas

No hay comentarios:

Publicar un comentario