CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


jueves, 5 de mayo de 2011

Laura a la ciutat dels sants

"Tot just el tren ha sortit d'entre les fragors del túnel que travessa el massís abrupte de Collat Negre, ja fa estrany a la Laura el canvi sobtat de la llum. S'adona que l'aire esdevé espesseït com per una resta d'aquell fum de la màquina que va escapant-se, retardat, per la boca del túnel. Fins li sembla el sol i tot s'entela amb un començ de grogor malaltissa."




Aquest es tracta del primer paràgraf de la novel·la. En ell ens explica el que veu la Laura quan passa el túnel que els porta cap a Comarquinal. Tal com ens descriu el paisatge, ja es pot entreveure que a la nostra protagonista no li agrada . Com diu el text, "l'aire esdevé espesseït" i " el sol i tot s'entela amb un començ de grogor malaltissa.". Amb aquest començament, el narrador, ja ens anuncia el quina serà la nova vida de la Laura i que enyorarà Barcelona més del que es pensa. Al travessar el túnel deix enrera la seva ciutat i començar de nou en aquell poble, de paisatge trist, que mica en mica s'adonarà que no és la que ella volia.


Ariadna Farriol, 1r Bat C

No hay comentarios:

Publicar un comentario