CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


jueves, 5 de mayo de 2011

Laura a la ciutat dels sants

Fragment:
Gairebé tot el paisatge del Pla alterat només per la grisor d'alguns pujols de llicorella, que aguanten ermites acompanyades d'un xiprer esberlat ple llamp. [...] Tanmateix, no és pas així com s'havia figurat el paisatge de Comarquinal, [...] abans els camps eren verds, ondulats per l'oneig sedós de les espigues, el cel lluïa com el mar de la Costa Brava i tot era fresc i somrient.

Pàgines 65 i 66. "Laura a la ciutat dels sants"
Miquel Llor





Comentari:
En aquest fragment en Tomàs i la Laura es troben en el tren per anar cap a Comarquinal quan tot és de "color de roses" per a ells. En surtir d'aquell túnel (que simbolitza el canvi d'una vida a una altra ara amb en Tomàs), La Laura no s'imaginava aquest paisatge tan apagat i trist. Tal i com ens vol fer veure Miquel Llor, aquest és un presagi del que pasará més endavant quan es troba amb una societat que li farà passar malament i li portarà problemes.

He escollit aquest fragment perquè trobo que és el millor per donar-nos un avenç del que passarà en aquesta historia i reflecteix molt bé el futur de la Laura en la Comarquinal i el seu nou canvi de vida.



Laura Campos

No hay comentarios:

Publicar un comentario