CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


domingo, 26 de mayo de 2013

EL CAFÈ DE LA GRANOTA de Jesús Moncada


Amor fatal en decúbit supí

Tanmateix si la vella Natàlia hagués guaitat pel forat del pany, hauria quedat impressionada, sense cap mena de dubte, per l'últim dels Fenolleda. Perquè, en aquell moment, el Gervasi, malgrat anar vestit només amb una camisa – blanca – i uns mitjons – negres – ,infonia el repecte d'un heroi de tragèdia antiga rebel·lant-se contra el fat advers. Segurament, la majordoma s'hauria estremit; potser fins i tot hauria deixat anar un xiscle, en veure com l'últim dels Fenolleda aixecava el braç dret. 



Comentari:

Hem escollit aquest fragment del conte perquè relata l'assassinat de l'amant del protagonista des de la visió que hauria tingut la Natàlia si ho hagués vist per el forat del pany, un punt de vista diferent del que durant tota l'obra es pot veure. A més resumeix molt bé les principals idees del conte i la situació que s'hi dóna i el seu tragèdic desenllaç.
                                                  
                                                              Sergi Barbé
                                                           Quim Via

No hay comentarios:

Publicar un comentario