CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


lunes, 27 de mayo de 2013

ABSOLTE I SEPELI DE NICOLAU VILAPLANA

Jo reflexiono i em dic que l'oncle Nicolau no es va morir per gust, que l'home degué aguantar-se la vida tant com va poder, i ningú no el pot blasmar per haver finat el dia abans del partit; amb tot el respecte que cal per als difunts, però, el pobret ens va fer la guitza.I ens las va fer bona persona, guaita què et dic!Si hagués estat una mala bèstia, ens n'hauríem anat tots al partit i no l'haurien acompanyat al fossar ni els gossos de la vila. ¿Qui tenia cor, però, de tolerar que colguessin una personeta com ara l'oncle Nicolau, que sempre havia estat un bocí de pa, si deixem de banda l'enganxada amb l'oncle Soler, sense anar a dir-li adéu?

Hem escollit aquest fragment per com l' auto amb habilitat pot mostrar un sentiment tant complex com aquest sense culpabilitat. Com anteposen un desitj a un altre. Com es capaç de parlar d'una persona ja gran com si es tractes un nen petit. Es molt curiós observar tot el que en un fragment tant petit pot expressa i fer-nos imaginar d'aquest home ja mort.

Albert Ortega
Eduvigis Sardà

No hay comentarios:

Publicar un comentario