CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


lunes, 20 de diciembre de 2010

Tirant lo Blanc

-Oh quina glòria m'és que la divina Bondat m'hagi fet tanta gràcia de fer-me venir en un lloc on puc ésser instruït en allò que el meu ànim tant ha desitjat, i per un cavaller tan virtuós i tan singular, amic de Dèu, que, després que ha ben servit el seu orde, s'ha retirat al desert, fugint dels mundanals negocis del món, per servir el seu Creador, donant-li compte del temps que ha despès en aquest món sense fruits de bones obres! Per què, senyor, puc dir a la mercè vostra com jo he estat a la cort de l'Emperador, del rei de França de Castella i Aragó i m'he trobat amb molts cavallers, però no he sentit mai parlar tan malament del ordre de cavalleria. I si a la vostra mercè no li causés enuig, us ho tindria a molta gràcia que em diguéssiu què és el ordre de cavalleria...

Capítol 31(pàgs-104-105), llibre TIRANT LO BLANC.


Comentari:
Aquest parlament, es dit per Tirant lo Blanc, després de que l'ermità, li hagi explicat que és realment l'orde de cavalleria.
Tirant lo Blanc, havia estat a França, a la cort de l'Emperador i ha conegut diversos cavallers, però  ningú d'ells havia dit que s'havia de fer per ser un bon cavaller, i al veure que l'ermità li va dir que és l'ordre de cavalleria, va demanar que li digués que era realment i que havia de fer per ser un bon cavaller, ja que el seu "somni", era ser un bon cavaller, i que si l'ermità li digués, li estaria molt agraït.
      Per tant, en aquest fragment del llibre Tirant lo Blanc, es pot veure que es aquí on comença Tirant lo Blanc  ha apendre a ser un bon cavaller, amb l'ajuda de l'ermità, que ja fa uns anys enrrere, l'ermità, va ser un cavaller en les terres Áfricanes i per aixó en sap tant de l'orde de cavalleria.



































Farah Ararou, 1BAT-C

No hay comentarios:

Publicar un comentario