CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


lunes, 27 de diciembre de 2010

Tirant lo Blanc

I, de vergonya, es girà de l'altra part,car no gosà mirar Diafebus a la cara , i no li pogué eixir altra paraula de la boca sinó qu digué:
-Jo amo.
Acabant-ho de dir, els seus ulls destil·laren vives llàgrimes mesclades amb singlots i sospirs.(Tirant lo Blanc , capítol 118 , pàg. 180)
Pintor Henri Gervex 1852-1929
Comentari

Aquest fragment es situa en el moment en que Tirant confesa a Diafebus que està enamorat de Carmesina cosa que li fa pasar un gran dolor. En aquest moment Tirant ens mostra una altre manera de veure al cavaller que hi habia mostrat en les altres novel·les. És un cavaller que te un sentit verdader d'amor per la seva dama, plora per ella ,ho passa malament, etc. Crea un contrast entre els temes de l'amor i les armes pero amb la diferencia que aquest amor es verdader. En conclusió en aquest fragment Tirant ens mostra la seva part més humana , que serà un canvi en la forma de veure al cavaller medieval.


Ruben Gil 1ºBAT C

No hay comentarios:

Publicar un comentario