CURS 2012-2013

Curs 2011-2012: enguany continuem amb el bloc. Ara els alumnes, també de la matèria comuna de Llengua catalana i literatura, són del grup 1r BAT A.
Durant el curs 2012-2013 els encarregats d'aquest bloc seran els alumnes de 1r Batxillerat C.


sábado, 23 de febrero de 2013

Rèplica que fa Tirant a Plaerdemavida.

Temor de restar ab tal vergonya me tol de guanyar paraís men aquest món e repós en laltre, emperò diré lo que em par, que en temps d'adversitat los parents e amics tomen enemics. E lo meu ignocent desig no és pus sinó ab amor fer serveis en aquella de qui sò e seré tant com la vida m'acompanyarà, e ab aquest article de fe vuil viure e morir.

Comentari:

Hem escollit aquest fragment per el sentiment d'innocència i amor que pot expressar tirant apesar de ser uncavaller que viu de la guerra. 
En aquest fragment Tirant lo Blanc expressa clarament el sentiment que ha arrelat en ell com a cavaller després de tantes batalles. Com la guerra converteix davant els seus ulls a amics en enemics, i trenca famílies. Dins de tot aixoTiran desitja únicament servir i estimar a la seva dama , Carmesina ( tòpic de les novel·les cavalleresques) i donar la vida i la mort si cal, per ella.Ell anhela la pau, una pau que només creu poder obtenir complaent a la seva dama, a Carmesina.


Peris Perramon, Ariadna
Duran Caballero, Neus
Sardà Sánchez, Eduvigis

No hay comentarios:

Publicar un comentario